budinca de conopida si negresa

Budinca de conopida

O delicioasa budinca pentru nazdravani mici, dar savurata si de cei mari, are nevoie de urmatoarele ingrediente: o conopida mica, 2 linguri de smantana, o lingura de unt, 2 linguri de cascaval ras, un ou, si iar 2 lingurite de unt, o lingura de pesmet.Bineinteles, daca vrei pentru toata familia, dublezi, triplezi cantitatile.

Modul de preparare: fierbi conopida in apa cu sare, o scurgi, o zdrobesti, adaugi untul frecat spuma, galbenusul, cascavalul, smantana, pesmetul si la sfarsit albusul batut spuma.Se coace 20-30 minute la cuptor intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet.Se poate coace si la baia de apa timp de 30 de minute. Pofta buna!

… iar reteta de post pentru negrese e cea mai simpla: iti trebuie 1 cana cu apa,1 cana cu zahar, 1 pahar cu ulei (sau chiar mai putin), 2 linguri cacao, 4 linguri de gem (de care ai, nu conteaza), 2 cani cu faina alba, esente (rom, lamaie, portocala, vanilie) si 1 lingurita de amoniac. Daca vrei si nuca, cu atat mai bine ….

Modul de preparare: se bat bine, pe rand, incepand cu apa si zaharul si in ordinea de mai sus toate ingredientele. Ungi o tava cu ulei si presari faina, pui compozitia de mai sus la cuptor 30-40 minute. Cand se raceste tai cuburi sau ce forme iti trec prin minte, zahar pudra si …. pofta buna.

About indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Retete culinare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s