film de nota 10

De curand, la Pro Cinema, am revazut cu aceeasi incantare, acelasi interes, un film de nota 10: “With Honors – Magna Cum Laude”. Vi-l recomand voua, celor care nu l-ati vazut si celor care inteleg, atunci cand isi dau timp pentru gandit, de ce exista indiferenta pe lume, de ce exista atata superficialitate … si celor care l-au vazut …

Pot afirma, fara teama ca voi fi criticata aici sau oriunde, ca de cele mai multe ori si in toate guvernele lumii, diletantismul guverneaza aspectul politic, iar politica nu va intelege nicicand de ce un om al strazii prefera “o gogoasa cu glazura” sau, uneori, chiar ceva bun de citit … fie si “Germinal” de Zola. Ce semnificatie mai are, pentru oameni , constiinta sociala ? Sau cate guverne fac ceea ce trebuie … poate le numaram pe degetele de la o singura mana?

Dar, mai intelept ar fi sa ma opresc din analiza de mai sus si sa va reamintesc de un Joe Pesci genial in interpretare. Genial, cand isi face baia aia cu multa spuma ! Inofensiv, glumet, un simplu om, dar un om pentru care viata inseamna acele pietre pastrate cu grija … Actorul e genial si cand are replica la Harvard. Aplauze pentru speech, aplauze pentru actor.

Un astfel de film, ca si multe altele, ne aminteste ca totul este relativ … ca suntem atat de diferiti, dar si ca ne place sa fim cinefili.

Despre indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Insemnari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s