Tiramisu, reteta atipica

In special, pentru Danuta … reteta Tiramisu, rapida la preparat si buna de mancat … Incercati si voi, cand aveti chef de dulce si timp pentru bucatarie …

Sa va pregatiti cu o galetusa de smantana de grasime 20-25%. Smantana trebuie amestecata impreuna cu un praf de crema Tiramisu Darling, plic de 85 g, si cu un plic de zahar vanilat, cu ajutorul unei furculite magice, daca mixer nu aveti … desigur, pana la omogenizare.

Sa faceti o cafea buna, Jacobs … nu prea tare. O lasati sa se raceasca. O strecurati, daca o pregatiti la ibric si amestecati-o cu esenta de rom (2 sticlute mici, dragute …)

Apoi, sa inmuiati piscoturi de sampanie (vreo 800 g) in cafeaua pregatita (usurel, o inmuiere scurta). Asezati un strat de piscoturi, cum va duce imaginatia, pe un platou, apoi un strat din crema, din nou piscoturi, din nou crema (cat un turn Babel, daca vreti …) si apoi ciocolata rasa … Si, gata ! La frigider cateva ore, inainte de servire. Pofta buna !

P.S. Daca nu reusiti un Tiramisu delicios dupa aceasta reteta, incercati alte retete sau cumparati de la cofetarie. Logic, nu-i asa?

About indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Retete culinare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Tiramisu, reteta atipica

  1. Danuta spune:

    Multumesc Elena. Esti deosebita…

  2. ina bixade spune:

    Inainte nu-mi placea tiramisu. Intre timp, gusturile mi s-au transformat pina si-n materie de prajituri, asa ca acum imi place mult tiramisu:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s