„entuziasmul este adevaratul secret al succesului”

Cum stati cu entuziasmul ? Vorbiti despre asta cu oamenii pe care ii intalniti, va intrebati prietenii cum stau cu barometrul entuziasmului, adulmecati orice adiere de pasiune pentru ceea ce faceti si traiti ? Aveti nevoie de o injectare serioasa a unui astfel de medicament ? Ati avea nevoie de un entuziasm constant pentru inca 20 de ani de-acum incolo, acel ceva care sa va stabilizeze conceptia despre intelepciune ?

„Entuziasmul ne descatuseaza energia ca nimic altceva; este trasatura distincta a tineretii, care , mentinuta cat mai mult timp, va asigura sanatatea functiilor mentale chiar si dupa ce trupul incepe sa imbatraneasca. Fiind izvorul perseverentei, entuziasmul ne sustine atunci cand intampinam opozitie sau piedici pe calea noastra catre un anumit scop. Mai mult, entuziasmul este molipsitor. O persoana entuziasta poate transmite cu usurinta stare sa celorlalti. Aceasta persoana este ca un generator uman, care ii energizeaza si pe cei din jur; ea vine cu idei, radiaza putere, ii umple de speranta si incredere pe cei cu care vine in contact, mentinandu-le moralul sus si trezind in ei nevoia de cooperare si suport in atingerea unui scop comun. Fiecare avem in noi aceasta extraordinara forta, capabila sa realizeze miracole. Cu toate acestea, sunt relativ putini oamenii animati de entuziasm in ceea ce fac. Din fericire, indiferent de varsta pe care o avem, putem invata sa fim mai plini de entuziasm in vietile si carierele noastre.”

Am scris postul de azi din doua motive:

Primul motiv, pentru ca am nevoie de entuziasm ca motor pentru ceea ce voi trai inca 20 de ani de acum incolo si, de aceea, voi cauta „oamenii care manifesta entuziasm si radiaza fericire”.  „Se spune ca daca nu ii gasim neaparat in jurul nostru, vestea buna este ca astfel de oameni si-au impartasit si continua sa isi impartaseasca ideile si atitudinile pe diverse cai, de la carti pana la emisiuni, articole in ziare sau conferinte”,  etc…

Al doilea motiv, pentru ca am cunoscut azi o astfel de persoana – „generator uman, care ii energizeaza si pe cei din jur”, si de la care am acceptul de a face cunoscut entuziasmul cu care demareaza proiectele Asociatiei Zonta Club Galati : D-na Corina Drujescu.

Iata, deci … informatii pretioase si care vor genera, cu siguranta, entuziasmul multor oameni ce nu pot ramane indiferenti:

Zonta Club Galati, al treilea club din Romania – a fost infiintat in 2011 avand ca misiune imbunatatirea statutului femeii, promovarea femeilor din Romania , in mediul economic si social, national si international, respectand principiul egalitatii de sanse.

Clubul nostru s-a reunit pentru prima oara in 2009, trecand peste perioada de monitorizare de aproape 2 ani din partea Zonta International.

Zonta Club Galati a fost infiintat ca parte a Districtului 30 , Aria 05, fiind nasit la chartarea de pe 17 iunie 2011 de Clubul Zonta Club Alessandria-Italia.

Clubul este membru al retelei Zonta International , iar la nivel de District, se afla alaturi de cluburi din Elvetia, Italia, Principatul de Monaco, Franta, Germania, Macedonia si Bulgaria, dezvoltand relatii cu toate cluburile din aceste tari, dar si cu organizatiile intregii retele Zonta International.

Zonta International intenţionează să promoveze statutul femeilor din intreaga lume, prin îmbunătăţirea legislatiei, educaţiei, sănătatii şi statutul profesional al femeilor la nivel global şi local, prin servicii şi advocacy. Cu generozitate şi acţiuni colective ale membrilor Zonta şi ale prietenilor din jurul lumii, Zonta International a sprijinit proiecte în 46 de ţări, a acordat burse de studii şi premii şi a fost un avocat puternic pentru schimbare în comunităţile noastre locale şi internaţionale.
Din punct de vedere economic : La nivel mondial, 70% din populatia săraca, adica 1.3 miliarde sunt femei. Zonta International s-a angajat să extindă accesul femeilor la activităţi de formare şi competenţe generatoare de venit care conduc la mijloace de trai durabile şi a independenţei economice.

Din punct de vedere educational: Zonta International ajuta femeile depăşirea barierelor de gen la o carieră în mod tradiţional dominată de bărbaţi , prin burse Amelia Earhart şi M. Femeile Jane Klausman, burse de studiu în afaceri. Cu un procent estimat de 93 milioane copii care nu sunt in şcoală, 48.4 milioane sunt fete. Prin Programul Zonta International Service, Zonta a sporit accesul la oportunităţile educaţionale şi de formare profesională, competenţe pentru fete si femei tinere din Africa, Asia şi America de Sud.

Din punct de vedere al Sănătatii:  Zonta promoveaza accesul la calitate, la preţuri accesibile de îngrijire a sănătăţii etc. Astăzi, mai mult de 15 milioane de femei sunt infectate cu HIV, şi aproximativ 530,000 de femei mor în fiecare an în timpul sarcinii sau la nastere. Zonta International a sprijinit programe de abordarea problemelor unice de sănătate a femeilor în diferite zone ale lumii, inclusiv: eforturile pentru a reduce riscul de HIV / SIDA prin educaţie pentru sănătate şi de prevenire a transmiterii de la mamă la copil (PMTCT); furnizarea de servicii de sănătate de bază şi educaţie pentru sănătate pentru femeile şi copiii care trăiesc în zonele rurale sau urbane sărace, şi de reducere a tetanosului matern şi neonatal, precum si şi fistula obstetrică.

Tinereţe şi Dezvoltare: Zonta International crede ca femeile tinere, cu un angajament pentru servicii şi conducere, sunt cheia pentru îmbunătăţirea statutului unor generaţii viitoare de femei. Prin intermediul femeilor tinere (Acordarea Premiului pentru Afaceri Publice), Zonta încurajează mai multe femei tinere pentru a participa la viaţa publică şi politică prin recunoaşterea femeilor tinere pentru angajamentul lor in sectorul voluntar. Zonta Club Z şi Gold Z Club – ajută tinerii din licee, colegii şi studenţi, dezvoltandu-le aptitudinile de conducere, ajutandu-i să exploreze opţiuni de carieră şi de a participa la proiecte locale si internationale in folosul comunitatii.
Legal & politice: Femeile se confruntă la nivel mondial cu o discriminare sistematizata şi nenumărate obstacole în viaţa de zi cu zi. Fără egalitate juridică, sociala, economica şi politica ele nu au nici o sansa. Zonta International lucrează îndeaproape cu Organizaţia Naţiunilor Unite şi statele sale membre să influenţeze legile locale şi internaţionale.

Zonta International, districtele sale şi cluburile locale lucreaza la toate nivelurile pentru legile şi politicile care aborda în mod corespunzător problemele legate de inegalitate de gen.
Violenţa împotriva femeilor: Drepturile omului, ale femeilor şi fetelor sunt o parte inalienabilă, integrantă şi indivizibilă a drepturilor universale ale omului.

Zonta depune eforturi de prevenire a violenţei împotriva femeilor, se concentreaza în toată lumea pe: sensibilizarea cu privire la îmbunătăţirea educaţiei, cu privire la eliminarea violenţei împotriva femeilor şi copiilor; de punere în aplicare, promovarea şi respectarea legilor locale şi politici care să protejeze femeile şi victimele violenţei, precum şi furnizarea de servicii medicale, de reabilitare juridică, şi servicii de reintegrare pentru supravieţuitorii violenţei.

În cooperare cu Organizaţia Naţiunilor Unite, agenţiile sale şi alte ONG-uri, Zonta International asista victime şi potenţiale victime ale violenţei şi traficului de fiinţe umane din întreaga lume.

ZONTA CLUB GALATI demareaza incepand cu acest an PROIECTUL „BE YELLOW!”  prin autofinantare si parteneriate pentru inceput, incercand apoi un proiect de finantare start-up.

Ca parte din proiect este si YELLOW LINE, proiect pe care dorim sa-l realizam la nivel de Arie (Romania, Bulgaria, Macedonia),  apoi sa-l dezvoltam la nivel de district (Romania, Bulgaria, Macedonia, Italia, Germania, Franta, Elvetia, Principatul de Monaco), urmand sa fie preluat la nivel international, in momentul in care acest proiect va functiona. – Av. Corina Drujescu -President Zonta Club Galati

Despre indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Insemnari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la „entuziasmul este adevaratul secret al succesului”

  1. catiamaxim zice:

    Prezent :)) la Entuziasm!
    Spor şi succes pentru Zonta Club Galaţi…

  2. Pingback: vizibilitate si credibilitate « Indiferent

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s