vizibilitate si credibilitate

Stiati ca Amelia Earhart (prima femeie care a zburat singura peste Atlantic) a fost o Zontiana faimoasa ? Poate ca nu, dar cu siguranta faima ei ca aviator va este cunoscuta si datorita exceptionalului film Amelia. De ce va impartasesc toate acestea? Pentru ca am mai spus-o de atatea ori: viata merita impartasita … Mi-a placut mult cum a spus-o si Richard Gere („shared life is worth”), in rolul George Putnam din filmul Amelia … Si pentru ca as vrea sa stiti ca exista bursa Amelia Earhart Fellowship, pentru femeile care doresc un doctorat/diploma de doctorat in domeniul aerospatial, ingineria stiintelor si industria aerospatiala, ceea ce mi se pare extraordinar … Cate femei din Romania cunoasteti cu asa dorinte de implinire profesionala ?

Am hotarat sa las cateva insemnari si la mine, aici pe blog, in calitate de Zontiana, dupa  participarea din acest weekend la sarbatoarea Zonta Day cu Zonta Club Galati si invitatele din Bulgaria, pentru ca vizibilitatea si credibilitatea unei organizatii de talia Zonta International isi merita pe deplin locul oriunde, ca este in lumea reala sau virtuala, chiar si in coltul unui mic si nu foarte cunoscut blog: Indiferent- despre indiferenta, diferenta si viata. Am hotarat sa scriu despre asta, pentru ca asa ma simt eu bogata: alaturi de oameni frumosi si deloc indiferenti la bataile inimii !

Va impartasesc toate acestea, pentru ca nu-mi este indiferent ca exista o astfel de organizatie, recunoscuta la nivel international ca un ONG cu statut consultativ general in cadrul ECOSOC si UNESCO si care are o relatie speciala cu UN WOMEN (entitate ONU pentru promovarea drepturilor femeii) … pentru ca este cel mai vechi club de servicii si advocacy pentru femei (club fondat in 1919 in Buffalo/New York/USA si care, in prezent, este activ in peste 69 de tari si are aproximativ 32000 de membri) … pentru ca donatiile colectate sunt intotdeauna investite in programe de sanatate si de educatie a femeilor, si permit elaborarea actiunilor de combatere a violentei impotriva femeilor si a tinerelor fete … si nu numai …

… pentru ca este „un club orientat spre servicii umanitare, interprofesional, apolitic si nonconfesional. Manageri si personalitati care practica profesii diferite dar care urmaresc aceleasi obiective isi pun talentele in slujba celorlalti prin intermediul programelor care promoveaza sanatatea si educatia femeilor, cat si implicarea acestora in viata economica, sociala si culturala.”

Sambata, 10 noiembrie, gandurile frumoase impletite cu atmosfera prietenoasa, cu dorinta de proiecte bine organizate si cu dorinta de a avea idei, cu acel ceva ce spune ca implicarea cu trup si suflet da rezultate, pot fi concluzia unei singure directii: a merge mai departe tot atat de vizibil si credibil cum se intampla de atatia ani … Momentul eliberarii lampioanelor zburatoare nu putea duce decat la sentimente de fericire si liniste sufleteasca, ca simbol al unirii sufletelor pentru eternitate, ca simbol al vizibilitatii si credibilitatii !

Esti vizibil si credibil doar daca esti cinstit si de incredere (de unde si numele de ZONTA, nume ce deriva din limbajul indian Lakota Sioux).

Despre Asociatia Zonta Club Galati si despre entuziasm, ca adevaratul secret al succesului, am scris aici.

 

Reclame

Despre indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Insemnari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la vizibilitate si credibilitate

  1. Pingback: colţul cu rock clasic – 29 « Colţu' cu muzică

  2. Pingback: colţul romantic – 29 « Colţu' cu muzică

  3. Pingback: colţul cu vechituri – 29 « Colţu' cu muzică

  4. Pingback: PETRECERE ÎN SECOLUL ÎNTÂI din O aventură în secolul I - P.Monelli

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s