reteta de tort „a la Liana”…

Poate nu cel mai aratos, dar cel mai gustos ! Ornat de Raluca, si anul acesta !

DSC_0030

Blatul este, de fapt, un padispan realizat din 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, un praf de sare, 1 vanilie, 1/2 plic praf de copt. Stiti reteta de padispan … e atat de usor de pregatit ! Crema o fac asa: incalzesc intr-o craticioara 7 linguri de faina, amestecand bine cu 7 linguri de zahar pudra si 3 linguri de cacao (Dr. Oetker), apoi adaug 1 litru de lapte clocotit si amestec continuu (ca sa nu se lipeasca). Cand face bulbuci (sper sa va amuze folosirea academica a cuvantului), adaug 1 plic zahar vanilat, 1 sticluta de esenta de rom, 1/2 sticluta esenta lamaie, coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala, miez de nuca macinat si o lingurita de unt. Mai amestec bine … sa fiarba bine … si las crema la rece.

Restul … e de la sine inteles … taierea blatului in 2,3 si insiroparea … dupa imaginatie si chef. Folositi fructe: banana, portocala, kiwi, mango … Indiferent care va fi aspectul, gustul e senzational, iar daca preparati si frisca naturala, bravo voua dragele mele gospodine sau … „gospodini” !

About indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Retete culinare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la reteta de tort „a la Liana”…

  1. Zina spune:

    La mulți ani și aici !😀
    O rețetă faină, care mi se pare ușor de făcut, dar, indiferent de ce spui tu acolo, eu frișca o cumpăr de la un laborator de cofetărie !

  2. Pingback: APERITIVE FESTIVE 3 - Senvișuri, pentru cei mici și cei mari

  3. Clanmother spune:

    Yummy!! Happy New Year!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s