de ce poate Maya ?

Urmaresc de ceva timp TED (Technology Entertainment and Design), o serie de conferinte globale sustinute de o asociatie americana non-profit, Fundatia Sapling, organizate pentru a raspandi „ideile care merita promovate”. O asociatie fondata unde altundeva decat in America ! Acolo sunt oameni care cred cu pasiune ca puterea ideilor schimba atitudini, viața si in cele din urma, lumea ! Sunt oameni care cred in aceasta putere, si in Romania. In mai 2009 a avut loc prima conferinta independenta sub licenta TED din Romania.

M-am intrebat ce procent al acestor increzatori exista pe lumea asta ? Ar fi interesant sa aflam, nu ? Exista, cu siguranta, diferenta pe lume. Cu siguranta, exista un procent interesant al celor indiferenti, neputinciosi, care habar nu au ca exista conceptul de dezvoltare personala sau ca pot gandi … ca pot gandi maret.

Aseara am vizionat speech-ul unei antreprenoare, care mai este si filantroapa, designer, artista, graficiana si chiar scriitoare. M-am gandit de ce poate Maya. Eu am un raspuns simplu, desi mai sunt si alte raspunsuri. La varsta ei, la 12 ani, Maya Penn poate … pentru ca are o familie, o mama care a invatat-o sa coasa si un tata antreprenor. O familie, in care, probabil, s-a inteles rolul familiei – satisfacerea nevoilor esentiale:  sexualitate, procreare si supravietuire economica. Ei, da! Supravietuirea economica, alaturi de alte ingrediente (din punctul meu de vedere cel mai important ar fi dragostea), face din parinti acei oameni responsabili ce si-au invatat copilul sa dezvolte eficient idei de afaceri si au vrut sa ii redea sentimentul de independenta, dupa care, trebuie sa recunoastem, cu totii tanjim.

Desi spunem ca totul este relativ, constatam ca ideile, curiozitatea, actiunile schimba lumea in care traim. Si, din cand in cand, lumea schimbata de genii.

Einstein, cel care a spus ca totul este relativ, totusi afirma: „Niciodata nu am apartinut in intregime vreunui stat sau cerc de prieteni, nici macar propriei familii. Fericirea si bunastarea nu au fost niciodata idealurile mele”.

Trag concluzia ca supravietuirea economica imparte oamenii in mai multe categorii. Dar asta, o stim deja …

Despre indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Emotii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la de ce poate Maya ?

  1. Zina zice:

    Maya poate pentru că părinții ei au educat-o în spiritul respectului față de muncă, oricare ar fi ea. Câți părinți români fac asta, Liana ?

  2. succesulpe zice:

    Unii se nasc asa, altii sunt educati astfel, altii invata singuri urmarindu-i pe altii langa care cresc si traiesc, altii sunt nevoiti sa isi schimbe modul de a fi pentru ca sa poata supravietui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s