societatea de consum

   Astazi, la cafeaua de dimineata, am recitit cateva articole dintr-o revista de cultura si gandire strategica (Sinteza), pe care o urmaresc cu un real interes,  si am ramas cu gandul la ceea ce tot simt de ceva timp: ca nu mai simt nimic in legatura cu nevoia de a cumpara din mall. Nu eram nici inainte un mare fan al mall-urilor, dar acum, de vreo 10 luni, pot sa va marturisesc ca nu mai stiu cum arata si nici nu ii duc dorul.

Sigur, am imaginea aceea cu oameni multi, grabiti in toate directiile, sau mergand agale ca si cum ar fi la o plimbare pe faleza Dunarii, sau alegand zgomotul infernal in care sa isi ia micul dejun, pranzul si cina, dar am si imaginea cu timpul lor pierdut si asta ma intristeaza. Putin, nu foarte mult. Am imaginea aceea si astfel am concluzia la analiza de ce in Romania nu se citeste prea mult, de ce nu exista, ca in alte tari, o sete magica pentru cultivarea mintii si constiintei, de ce cifra de afaceri a editorilor de carte din alte tari este la ani lumina de cea din Romania. Consumul de carte face parte din societatea de consum? Sau este hrana mintii? Voi ce parere aveti?

Am un flash si cu cateva imagini vazute la TV mai demult, o mare de oameni inebuniti sa cumpere la reducerile Black Friday, niste americani pentru care trairea in societatea de consum pare a fi totul. Oooo, da! Acolo, da capitalism, desi se regaseste in mai multe locuri.

Nu comentez, doar constat ca omenirea merge intr-o anumita directie. Este mult de spus, indiferent de … Eu doar scriu aici cateva ganduri.

Despre indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Insemnari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s