Minus 45°C/ Plus 45°C

Admir talentul narativ a scriitorilor ce reusesc sa ne captiveze interesul si intreaga fiinta, cu romane bine scrise si excelent documentate.

Ma atrag cartile care ne ajuta la o mai buna intelegere a istoriei, a conditiei umane si a ceea ce insemnam noi ca umanitate.

La pagina 174, scriitoarea Candace Fleming scrie in romanul ei “Familia Romanov. Asasinat, revolutie si prabusirea Rusiei imperiale” o fraza care m-a pus pe ganduri: “Uneori, mercurul din termometre a coborat pana la -45 de grade Celsius la Petrograd si troiene imense au acoperit trenurile si depozitele de provizii, facand imposibila livrarea bunurilor de care era absoluta nevoie.”

M-a pus pe ganduri acel frig ingrozitor. Am simtit importanta caldurii. Am facut analogii. Am simtit antagonismul dintre cald si frig, istoria de acum mii de ani si istoria recenta si m-am gandit ca, indiferent cat timp va mai trece de acum inainte, ceva nu se va schimba niciodata: vor exista intotdeauna cele doua parti. Rezistenta intre doua forte contrare. Antonime. Oamenii buni si cei rai. Indiferentii sau celor carora le pasa. Punctul tau de vedere, dar si punctul meu de vedere. “Razboi si pace” scria Tolstoi candva …

Despre indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Insemnari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Minus 45°C/ Plus 45°C

  1. Cri zice:

    Nici nu-mi pot imagina așa un ger… Când sunt -10 grade, mie mi se pare greu de suportat, de aceea spun. Și da, vor exista întotdeauna „Război și pace”, cum inspirat și-a intitulat scrierea înțeleptul Tolstoi. 💜

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s