Welcome 2022!

Titlul în engleză, conținutul în limba mea maternă. Desigur, acesta este un început bun și foarte clar. În limba română mă exprim cel mai bine pentru ca mă înțeleg și înțeleg cel mai bine.

Nu am dormit toată noaptea, probabil nici voi. Fiecare din alte motive. Eu am gândit. Am ascultat cum respira și doarme Raluca. Din liniștea casei, am ascultat pocnitorile și am zărit câteva artificii. Am realizat ca vreau sa fiu fericita și m-am gândit ce înseamnă fericirea. Fericirea este atunci când înțelegi ca ea depinde de un complex chimic declanșat în creierul tău. Fericirea este chimie. Si alegerea ta! Dacă înțelegem cât de importanți sunt hormonii fericirii, înțelegem tot.

Am analizat, cu atenție, cum obținem acești hormoni. Am citit, din nou, despre ei. Exact așa cum știam dintotdeauna, dar uite ca vine un moment în viață când trebuie sa fii mult mai atent la ce se întâmplă cu tine și cu cei din jurul tău. Mai ales, la cei dragi. Mai ales, la tine.

Pentru a se simți fericiți, oamenii au nevoie de un echilibru al hormonilor, al substanțelor eliberate de către creier. Analizând, în profunzime și înțelegere, cum se obțin serotonina, dopamina, endorfinele, oxitocina, ai o idee clara ca degeaba te lupți și muncești ca nebunul sa ai 5 case, 2 mașini, multi bani în cont, vacante în străinătate, etc. … nu te fac fericit dacă nu ai acel echilibru interior, acea dorința de a avea grija la alimentația sănătoasă, la exercițiile fizice, la cât mai mult dans, muzica și veselie, la plimbările lungi, la a petrece timp de calitate cu partenerul de viata, familia, prietenii, la dorința de a vorbi afectuos, a îmbrățișa, a mângâia, de a face sex.

Dragii mei, un an bun va doresc … Si welcome 2022!

Despre indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Insemnari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Welcome 2022!

  1. Cri zice:

    Așa e, e important să nu uităm de cele pe care le-ai pomenit la final pentru a putea fi fericiți. Îți mulțumesc! 🙂 La mulți ani cu sănătate și numai gânduri bune!! 💕

  2. Marina Costa zice:

    La mulți ani cu sănătate și bucurii în noul an!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s