povara vietilor duble

Redundant. A scrie despre povara vietilor duble inseamna sa stai la rand ca sa mai citesti, inca o data ce este acolo, in suflet. Ce stii deja si nu-ti da pace. Spre final, nevoia de liniste este mai acuta ca niciodata. Viata nu are nevoie de poveri inutile si nu poate exista fara sensul acela sublim. Sensul moralitatii, a respectului fata de adevar si a respectului pentru celalalt. A iubi inseamna a darui. Atunci daruieste-te curat, fara a mai face popas pe alte „meleaguri”. Fii prezent acolo unde iubesti. Ingrijeste-ti floarea, rupe buruieni din gradina, mai bate un cui …

Povara e inutila, chiar daca ar insemna o lectie de viata si ti-ar lamuri si lumina interiorul. Indiferent ce crezi despre duplicitate, ea nu poate exista decat ca un invelis pentru durere. A avea 2 directii e ca si cum vrei sa prinzi 2 iepuri si, stii … e foarte posibil sa nu prinzi niciunul.

Despre indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Insemnari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la povara vietilor duble

  1. Zina zice:

    Dacă-mi îngădui, Liana, adesea scrii ca și cum ai scrie numai concluziile la …ceva. Ceva despre care noi nu știm nimic. Ce te face să spui un lucru sau altul ? Dezvoltă un pic articolele tale, dă un punct de pornire acestor generalizări de final.

  2. indiferent zice:

    Sunt insemnari izvorate din observatiile fine ale vietii, observatii la ceea ce se intampla in jurul meu, de multe ori extrase din carti pe care le citesc … Sunt o analitica, de felul meu. Ma amuza si ma intristeaza realitatile vietii, ma intriga natura umana, dar o accept si incerc sa o inteleg. Poate nu reusesc sa atrag auditoriu cu astfel de articole, dar trag nadejde ca subtilitatea este inteleasa de cei cu IQ ridicat. In rest, retetele culinare si celelalte insemnari specifice, sunt convinsa ca sunt „imbratisate” cu drag.
    Draga Zina, daca voi avea ocazia, iti voi dezvolta, in particular, acel ceva … Aici, mai mult nu pot, indiferent cat as vrea. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s