avem nevoie de dragostea de noi …

Trebuie sa ai o inteligenta aparte sa stii ce este mai bine pentru tine. Sa faci un efort de selectare a directiilor propuse de specialisti in domeniul lor. Medicul de familie sa stie cu cine are de-a face, sa prescrie dupa ce este sigur ca pacientul lui are forta necesara sa aiba grija singur de neuronii lui, de creierul lui, de viata lui, daca nu are nicio problema organica. Psihiatrul sa contureze o schema de medicamente dupa ce este sigur ca omul acela nu poate singur sa-si controleze psihicul.

Am observat cat de usor renunta la adevarata discutie cu pacientul, e mult mai usor sa prescrii minunile acelea care creaza dependenta, sa spui ca este un tratament de 6 luni, decat sa-l indrumi sa lupte cu natura lui umana, cu asa zisele dureri, sa-l sfatuiesti sa aiba o viata echilibrata, sa faca sport, sa vorbeasca cu oamenii, sa-si faca analizele, sa mearga la un cardiolog daca tot are impresia ca de acolo, de la inima, s-a produs atacul de panica. Un cardiolog care sa-i confirme ca are o inima buna …

Nu este usor sa depasesti starile de dupa un atac de panica, nu este usor sa te desprinzi de dependenta de medicamente care te fac alt om, dar poti, cu multa vointa si intelegere, sa accepti ca nu medicamentele toxice te vor pune pe picioare, ci curajul de a spune vietii cat de mult o iubesti si ca vrei sa o traiesti.

Nu sunt doctor, sunt un om care a reusit singur sa se puna pe picioare, care a inteles de ce s-a produs si de ce trebuie sa aiba mai multa grija cu o zi din viata lui. Sunt un om care nu a ascultat sfatul medicului de familie si nici nu a acceptat schema unui psihiatru. Sunt normala, mi-am revenit, alerg pe faleza, am grija de business-ul meu cu mai multa intelepciune, citesc, vizionez filme, nu mai sar peste micul dejun, conduc masina, rad si glumesc.

Sfat in cazul atacurilor de panica: nu aveti nevoie de medicamente, aveti nevoie de voi si de dragostea pentru voi!

Despre indiferent

I am "indiferent", but not indifferent ...
Acest articol a fost publicat în Insemnari. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la avem nevoie de dragostea de noi …

  1. Uf. Sănătate multă şi da, trebuie să avem mai multă grijă de noi. Dar cam uităm…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s